EGE FREN BAŞARILI YATIRIMLARA İMZA ATIYOR

Öncelikle bize firmanızı tanıtır mısınız?

 1987 yılında kurulan şirketimiz Bayraktar Grubu ve dünyanın önde gelen otomotiv teknoloji şirketlerinden Meritor ortaklığında faaliyet gösteriyor. İzmir Pınarbaşı ve Ege Serbest Bölge’de bulunan fabrikalarımızda imal ettiğimiz ürünleri Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen araç üreticilerine OEM ürün olarak sunuyoruz.

Uzun süredir gerek yurtiçinde, gerekse yurtdışında gerçekleştirdiği AR-GE faaliyetlerini 2015 yılnda AR-GE merkezi sertifikasyonu ile taçlandıran kuruluşumuz; müşterilerine verdiği bu destek ve güven ile sektörün global düzeyde önemli oyuncuları arasında yer almanın haklı gururunu taşıyor.

Otomotiv ana sanayinin yanısıra; yenileme pazarına da hizmet veren firmamız, bağımsız yenileme pazarı organizasyonu ile yurtiçi ve yurtdışındaki hedef pazarlarda da önemli başarılara imza atmakta.

Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?

 OEM ürün grubumuz ağır ticari araçlar için disk fren, kampana fren ve fren alt parçaları. Ancak özellikle son yıllarda hafif ticari ve binek araçlar için de fren, dingil ve süspansiyon parçaları üretimi gerçekleştirmeye başladık. Scania, Volvo, MAN, DAF, Iveco, Ford ve Tofaş gibi önemli bir müşteri grubuna ürün tedariği yapıyoruz. Bunun yanıda, globalde de bu firmalara teknik ve lojistik hizmet veriyoruz.

2008 yılında kurduğumuz bağımsız yenileme pazarı organizasyonumuzda ise; ürün portföyümüzü tamamen ağır ticari araç üzerine konumlandırdık ve pazarın ihtiyacı olan ürün çeşitliliğini yakalamaya çalıştık. Bunu lisanslı ürünlerimizin yanında, çeşitli global markalarla işbirliği yaparak gerçekleştirdik. 5 kıtaya hizmet verdiğimiz Ege Fren ve Solers markalarımızın yanına; Lumag, Fras-le ve TVS gibi önemli dünya markalarını aldık.

Firmanızın sektördeki pazar payı ve konumu hakkında bilgi verir misiniz?

 OEM grubunda temin ettiğimiz ürünlerin çoğunun tek tedarikçisi konumundayız. Yenileme pazarında ise ürün grubu ve pazar’a göre değişiklik göstermekle birlikte, özellikle Türkiye, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika’da önemli pazar payına sahibiz.

Pazara sunmaya hazırladığınız yeni bir ürün var mı, bu konu hakkında bilgi verir misiniz?

 Geçen yıl pazara sunduğumuz “Fren Körüklerimiz”ile ilgili olarak hem yurtdışından, hem de yurtiçinden performansı ve kalitesi ile ilgili çok olumlu geri dönüşler aldık ve bunun sonucunda da kaydadeğer bir pazar payına ulaştık. Bu ürün grubumuzu 2018 yılında daha fazla tüketici ile buluşturmayı hedefliyoruz.

Kalite politikalarınızdan bahseder misiniz? Kalite ve garanti koşulları nelerdir?

Uzun zamandır ISO TS 16949, ISO 14001, OHSAS 18001 ve Ford Q1 belgelerine sahibiz Yıl sonunda da yakın zamanda ISO 27001 “Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” belgemizi almış olacağız. Müşteri satış sonrası desteği konusunda da etkin bir yapılanmamız var.

Piyasa en fazla hangi ürününüze talep gösteriyor?

Fark yarattığımız birçok ürün grubu var açıkçası; Balata grubu, Disk Fren Tamir takımları grubu ve Pabuç grubu bizim lokomotif ürün gruplarımızdan. Yukarıda belirttiğim Fren Körüğü grubunu da önümüzdeki günlerde bu lokomotif ürün grupları içine sokacağımızı düşünüyoruz.

 Sizi pazarda diğer markalara göre daha güçlü kılan yönleriniz nelerdir?

Ege Fren’e duydukları güven ve tabii ki bunu yaratan ve gelişimini sağlayan ekibimiz. Doğru pazarlarda doğru ürün / hizmet seçimi ve pazarın dinamiklerine uygun esnek ve müşteri odaklı yapısı Ege Fren’in kurumsal kimliğini oluşturan önemli özellikler.

Satış sonrası hizmet konusunda sağladığınız imkanlar nelerdir?

 AR-GE faaliyetlerimizin de desteği ile farklı pazarlara yönelme vizyonumuz var. Bunların ilk adımlarını da atıyoruz. Özellikle Latin Amerika ve Güney ve Doğu Asya’da iş hacmimizi artırmak amacı ile çeşitli tanıtım faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Satış ve pazarlama ekibimizi bu yönde re-organize ediyor, lojistik kabiliyetlerimizi de artırıyoruz.

Son dönemde yaptığınız herhangi bir yatırım var mı? Var ise bunlar nelerdir?

 18 Ocak’ta İzmir Serbest Bölge Fabrikamızda yeni “Kataforez ve Toz Boya” hattımızın açılışını gerçekleştirdik. Son teknolojik yenilikleri içinde barındıran ve hatasız ürün imalatına yönelik birçok otomasyona sahip bu üretim hattı; son yıllarda Ege Fren tarafından tek seferde yapılan en büyük yatırım olma özelliğini taşıyor. Ege fren, iki yıl önce de ülkemizin ilk ve tek  “Ağır Ticari Araç Disk Fren Montaj Hattı” yatırımını gerçekleştirmişti.  Bu yatırım sayesinde üç vardiyada yıllık 225.000 adet fren üretme kapasitesine ulaşılmıştı.

Gelecek dönem için hedeflerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Ege Fren, gerek OEM, gerekse yenileme pazarları için uzun vadeli stratejiler hazırlayan ve bunları periyodik olarak güncelleyen bir organizasyon. Kısa vadeli hedefleri de bu stratejileri destekler durumda. Türkiyedeki pazar payımızı koruyarak ihracatta yeni pazarlara penetre etmek uzun vadeli hedeflerimiz arasında. Bu hedeflere ulaşmak için gerekli teknolojik yatırımlar, insan kaynakları politikası, yenilikçi satış ve pazarlama faaliyetleri önümüzdeki dönem için gündemimizi oluşturuyor.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir