BRİSA’NIN YENİ NESİL BRİDGESTONE LASTİK-LERİ ŞİMDİ TEMSA OTOBÜSLERİNDE

Sabancı Holding iştiraki, Türkiye lastik sektörü lideri Brisa ve bir diğer küresel lider Sabancı Holding şirketi Temsa, uzun yıllardır devam eden iş birliklerini geliştirmeyi sürdürüyor. Bu kapsamda Temsa’nın yeni nesil şehirlerarası otobüsleri, Brisa’nın markası Bridgestone’un Coach-AP 001 lastikleri ile yollarda olacak.

 

Türkiye’nin küresel markalarından biri haline gelen Temsa, mühendislerince üretilen çevreye duyarlı, konforlu, güvenli ve ekonomik şehirlerarası otobüs modellerinde Brisa’nın markası, Bridgestone’un tamamen şehirlerarası otobüslerde kullanım amaçlı geliştirdiği, çevre dostu Coach-AP 001 ürününü tercih etti. Bridgestone Coach-AP 001 lastikler her türlü yol ve hava şartlarında sağladığı üstün tutuş performansı ve düşük ses kalitesi ile birlikte kullanıcılarına güvenli ve konforlu bir sürüş imkanı sunuyor. Bridgestone Coach-AP 001, bunlara ek olarak düşük yuvarlanma direnci sayesinde son kullanıcıya yakıt tüketimi avantajı sağlayarak toplam maliyetin azalmasına da katkıda bulunuyor.

 

Sürdürülebilirliği faaliyetlerinin merkezine koyan Sabancı Topluluğu’nun, önde geleni 2 şirketi Brisa ve Temsa da bu iş birliğiyle sürdürülebilir bir geleceğe hizmet ediyor.  Çünkü Bridgestone Coach-AP 001 lastikler sahip olduğu B seviye düşük yuvarlanma direnci ile küresel gündemimiz düşük karbon emisyonu hedeflerine hizmet ediyor.

 

 

Brisa hakkında:

Brisa’nın temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almıştır. Türkiye lastik pazarı lideridir.

Brisa Kocaeli Üretim tesisleri dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Aksaray fabrikası ise sektörün ilk akıllı uygulamalarla donatılmış fabrikasıdır.  Bu fabrikalarında ürettiği Lassa markalı ürünler, bugün 80’i aşkın ülkede 80 distribütörü, 610 tabelalı mağazası ile dünyada ara. Sahipleriyle buluşmaktadır.

Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirli faaliyetlerini Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına katkı sağlayan şekilde ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu “Turnalar Hep Uçsun”, eğitime katkısını ortaya koyduğu “Brisa Akademi” ve “Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği”, kültürel bir değer olan “Brisa Müze” ön plana çıkan değerleridir. Şirket, CDP Türkiye’de “İklim Değişikliği” ve “Su Güvenliği” Liderleri arasında olup, “Tedarikçi İlişkileri Derecelendirmesi”nde global liderler listesindedir. 2030’da doğrudan emisyonlarını %56 azaltmayı, 2050’de ise net sıfır emisyon hedefini açıklayan Brisa, 1,5 derece senaryosuna göre hazırladığı uzun vadeli emisyon azaltım hedefleri, Bilimsel Temelli Hedefler Girişimi (Science Based Targets Initiative) tarafından onaylanan ilk şirket olmuştur.

Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, ana markaları ile beraber Lastiğim, Otopratik ve Propratik hizmet noktaları, Lastik.com.tr internet satış sitesi, ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan Mobilfix mobil bakım servisi ve Profleet hizmet paketi, Probox mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmetiyle Türkiye ekonomisi ve gelişimine katkı sunmaktadır. Şirket sürdürülebilir mobilite odak alanında, Arvento Mobil Sistemler ile, lastik, servis ve telematik iş kollarını bir araya getirerek, filo müşterilerine değer katmak için çalışmaktadır.

 

Temsa Hakkında:

 

50 yılı aşkın tecrübesiyle otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiminde dünyanın lider markaları arasında yer alan TEMSA, 2020 yılı itibarıyla Sabancı Holding ve PPF Group (Skoda Transportation) ortaklığı çatısı altında faaliyetlerine devam etmektedir.

Şirketin Adana’da 500.000 m²’lik alana kurulu fabrikasında, 1.400 çalışanıyla 4.000 adet otobüs ve midibüs, 7.500 adet hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada toplam 11.500 adet araç üretilmektedir. Dünyanın 66 ülkesinde 15 bine yakın aracını yollara çıkaran TEMSA, şehirlerarası yolcu/turizm otobüsleri ve şehir içi toplu taşımacılık için ürettiği otobüslerle birlikte seri üretime hazır hale getirdiği dört farklı elektrikli otobüs modelini Fransa, Almanya, İngiltere, İtalya, Avusturya, İsveç, Litvanya ve Benelüks gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri ve çeşitli Türk cumhuriyetlerine ihraç etmektedir.

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir