DÜŞEN SATIŞLAR TREYLER ÜRETİCİLERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ

Son yıllarda Türkiye’de düşüş eğiliminde olan treyler satışlarının 2017 yılının ilk aylarında etkisini arttırarak devam etmesi sektörde kaygıyla izleniyor. Avrupa ülkelerinde yükselişine devam eden treyler pazarının Türkiye’de tersine bir eğilim izlemesine karşın TREDER üyeleri bir basın toplantısı düzenlediler.

 

Son üç yıldır düşüş yaşayan Türkiye treyler pazarı, TREDER üyelerini harekete geçirdi.  Sektörün 1 milyar dolar ihracat ve treyler üretim merkezi hedefinden uzaklaşmaması için devletin treyler sanayicilerini desteklemesi gerektiğini vurgulayan TREDER yönetimi, hurda teşviki ve KDV oranın yüzde 8’e indirilmesi gibi önlemlerle ilgili hükümete çağrıda bulundu.

 

Treyler Sanayicileri Derneği’nin (TREDER) 7’nci Olağan Genel Kurulu 26 Nisan 2017 tarihinde, Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’de gerçekleştirildi. Genel Kurul sonrası basın mensuplarına 2016 yılını değerlendiren TREDER Başkanı Kaan Saltık, sektörün hedefleri ve kamudan beklentilerini dile getirdi. Kaan Saltık, “Türkiye’deki treylerin yüzde 95’i yerli üretim. Böyle bir sektör otomotivde kolay kolay bulunmaz. Biz sanayiciyiz üreticiyiz, dolayısıyla doğrudan istihdam sağlarız. Güçlü bir iç pazar ile ihracat iddiamızı da arttırırız” dedi.

Konuşmasına dünyadaki genel ekonomik gelişmeleri aktararak başlayan Başkan Kaan Saltık, “ABD’de işler iyi gidiyor, bütün makro göstergeler olumlu yönde. Trump’ın istihdamı arttıramaya yönelik hedefleri, ekonomideki olumlu havayı daha da pozitif hale getiriyor. AB’de de işler iyi gidiyor. Tek olumsuz gelişme olarak İngiltere’nin Eurozone’dan ayrılmasını söyleyebiliriz. Bunu Fransa, takip eder mi? AB’nin geleceği konusunda en büyük risk bu. Almanya’nın aşırı bir ekonomi disiplini var. Diğer üyeler daha genişlemeci bir politikanın takip edilmesini istiyor. Almanya geçen yıl 1,9 oranla son 5 yılın büyümesini yakaladı. Rusya’da enflasyon düştü, petrol fiyatlarının düzelmesi biraz daha nefes almasını sağladı. Rusya, krizden çıkma yolunda önemli adımlar atıyor. Çin halen 6,7 büyüme ile halen iyi gidiyor. Hindistan ise gelişmekte olan ülkelerin yıldızı son çeyreği 7,2 büyüme oranı ile kapattı. Dünyada ekonomik gelişmelerin pozitif yönde olduğunu söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir