15 KİŞİLİK ALMAN BASIN HEYETİ MAXİON İNCİ JANT GRUBU’NU ZİYARET ETTİ

Ziyaret kapsamında, Alman basın heyetine ve heyete eşlik eden T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkililerine açıklamalarda bulunan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, gerçekleştirdikleri yatırımlar ile Ege Bölgesi’nin jant üretim merkezi olmasına öncülük ettiklerini ve ülke ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti.

Almanya’nın önde gelen basın kuruluş temsilcilerinden oluşan heyet ve Türkiye’nin sunduğu yatırım fırsatlarını global iş dünyasına tanıtma ve yatırımcılara Türkiye’ye yapacakları yatırımın her aşamasında destek verme görevini üstlenen T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yetkilileri Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (MOSB) tesisleri ile Avrupa’nın tek lokasyonda en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi olan Maxion İnci Jant Grubu’nu ziyaret etti.

Yaklaşık 15 kişilik Alman basın heyetine eşlik eden MOSB yöneticilerinin de bulunduğu ziyaret kapsamında, Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim şirketle ilgili güncel bilgileri paylaştı ve Maxion İnci Alüminyum fabrikasında üretim gezisi yapıldı.

Mustafa Zaim: “Bölgemizin öncü şirketi olarak yatırımlarımızla ülkemizde katma değer yaratmaya devam ediyoruz.”

Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim yaptığı açıklamada, ürettikleri alüminyum ve sac jantları 5 kıtada 60’ın üzerinde ülkeye ihraç ederek Türkiye ekonomisine değer katmaya devam ettiklerini belirtti. Zaim, “Bölgemizin jant alanında markalaşmasına öncülük ederek potansiyel yatırımları tetiklediğimize inanıyorum. Maxion İnci Jant Grubu olarak, ülkemizin ihracat, teknoloji ve Ar-Ge merkezi konumunun gelişmesi için bölgedeki yatırımlarımız sürüyor. Bunun son örneği olan ve bu sene faaliyete geçecek 5. fabrikamız üretim kapasitemizi artıracak. Bu yeni yatırımımızı da dahil ederek 2025’e kadar tüm fabrikalarımızı akıllı dijital fabrikalara dönüştüreceğiz ve küresel rekabetçiliğimizi, ihracat başarımızı, verimliliğimizi ve teknolojideki liderliğimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Maxion İnci Jant Grubu Hakkında

Türkiye’de jant üretimine yön vererek sektörün lokomotif firmalarından Brezilyalı Maxion Wheels ve İnci Holding iştirakleri, Maxion İnci Jant Grubu’nun şirketi olan Maxion Jantaş, 1968 yılında Cevdet İnci tarafından kuruldu. 1974 yılında Maxion Jantaş ticari ve ağır vasıta sac jant üretimine başladı. 2000 yılında üretiminin yüzde 70’ini dünyaya ihraç etmeye başlayan Maxion Jantaş, Avrupa’da en çok tercih edilen tedarikçi konumuna yükseldi. Ticari ve ağır vasıtalar grubunun lider jant üreticisi olan Maxion Jantaş, bugün yıllık 2.4 milyon jant üretim kapasitesine sahip 20 bin m2’si kapalı alan olmak üzere toplam 34 bin m2’lik tesisinde üretimini gerçekleştirmektedir.

1992’de binek ve hafif ticari araç sac jant üretimi için kurulan bir başka iştirak Maxion İnci ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında üretime başladı. Maxion İnci Çelik adı altında bugün yıllık 4.7 milyon jant üretim kapasitesine sahip 19 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 36 bin m2’lik fabrikasında üretimini gerçekleştirmektedir. Bu üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük otomobil sac jant üreticisi olma özelliğine sahiptir.

2006’da yine Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde binek ve hafif ticari araçlara alüminyum jant üretme kararı alan Maxion İnci, Maxion İnci Alüminyum olarak üretime başladı. Bugün yıllık 4.5 milyon jant üretim kapasitesine sahip 100 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 130.000 m2’lik tesislerinde üretim yapmaktadır.

Yıllık yaklaşık 12 milyon jant üretim kapasitesine sahip olan Maxion İnci Jant Grubu, tek lokasyonda en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi konumunda üretimine devam etmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir