NSK OTOMOTİV’İN GENEL MÜDÜRÜ SAYIN SİNAN ZIRHLI İLE SAMİMİ RÖPORTAJ…

Değerli OtomotivTv izleyicileri ve Ağır Vasıta Dergisi okuyucuları sektörün önde gelen firmaları ile yapmış olduğumuz röportajlara bir yenisi ile devam ediyoruz. Bugün Bursa’dayız ROTA markalı ürünleri üreten NSK Otomotiv’in Genel Müdürü Sayın Sinan Zırhlı ile beraberiz.

Bizi kırmayıp bu güzel röportajı bizimle gerçekleştirdiği için çok teşekkür ederiz.

NSK Group dolayısıyla ROTA’nın kuruluş sürecini ve bugün yaptığı işi yapmaya başlayıncaya kadar olan süreci bize anlatır mısınız?

Kurucumuz Nurettin Kazangil tarafından NSK Group’un tohumları 1950 yılında atılıyor. İlk olarak 18 m2 bir dükkan kiralıyor ve ikinci el bir torna tezgahı ile üretime başlıyor. 1968 yılına kadar da çeşitli üretimleri bir atölye olarak gerçekleştiriyor. 1968 yılı ile 1982 yılları arasında da çeşitli sektörlere parçalar üretiyor, kriko, ilave dingil üretiyor. Nurettin Kazangil ’in Türk sanayisine bu anlamda çeşitli hizmetleri oluyor. Ve en sonundan 1982 yılına geldiğinde de bugün asıl üretim gamımız olan direksiyon ve süspansiyon grubu parçaları üretmeye başlıyor.

Direksiyon ve süspansiyon parçaları üretmeye başladığınız süreci bize anlatır mısınız?

Biz 1982 yılında direksiyon ve süspansiyon parçalarının üretimine başladık. 1995 yılına kadar da Türkiye pazarına üretim yapıyorduk. İlk ihracatımızı 1995 yılında Yunanistan’a gerçekleştirdik. Arkasından ihracata ağırlık vermemiz gerektiğini farkına vardık ve satış pazarlama faaliyetlerimizi yürütebilmemiz için 1998 yılında da İstanbul’da bir şirket kurduk. Yurtdışı satışlarımızın artırılması amacıyla yurtdışında birçok fuara katıldık, seyahatler gerçekleştirdik.  Geçen yıllar içerisinde sadece fuarlara katılmayıp yurtdışında çeşitli lokasyonlarda satış ofisleri de açtık. 1982 yılında başlamış olduğumuz direksiyon ve süspansiyon parçaları üretimini mevcut eski fabrikamızda devam ederken 2012 yılında şuan bulunduğumuz fabrikanın temellerini attık ve 2013 yılında da bu yeni fabrikamıza taşındık. Hala eski fabrikamızda dövme tesisimiz olarak dövme parçaların üretimi devam ediyoruz. Şuan bulunduğumuz tesisimizde de direksiyon ve süspansiyon parçalarının üretimini sağlıyoruz.

Hangi ürünleri üretiyorsunuz  detaylı anlatır mısınız? Ürünleriniz hangi araçlar da kullanılıyor?

Biz genel olarak direksiyon ve süspansiyon parçaları üretiyoruz.  Ciromuzun çok büyük bir kısmını ağır vasıta araçlara yani genel adı ile ticari araçlara ürettiğimiz parçalardan yapıyoruz.  Onun dışında ikinci büyük pastayı ise tarım ekipmanlarında yani traktörlerde kullanılan parçalar oluşturuyor. Ek olarak düşük miktarda da olsa forklift ve iş makinası parçaları üretimi de yapıyoruz. Asıl uzmanlık alanımız yada üretimimizin büyük kısmını ağır vasıta grubunda yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri sayar isek; rot başı, rotil, rot kolu (komple rot) , v çeki kolu, bugi çeki kolu, tamir takımı vb. parçalardır. Ürettiğimiz parçaların yaklaşık referans sayısı şuan da 10.000’in  üzerindedir ve her yıl yaklaşık  300’den fazla yeni ürün geliştiriyoruz. Toplamda da 7,5 milyon parça üretim kapasitemiz var.

Şirketin şuan ki durumundan biraz bahdeder misiniz?

Şuanda  250’nin üzerinde müşterimiz olduğunu ve 100’den fazlada ülkeye de ihracat yaptığımızı söyleyebilirim. Şuan da bulunduğumuz direksiyon ve süspansiyon parçaları fabrikamız, dövme fabrikamız ve Bursa’da bulunan kauçuk tesisimiz ile 3 noktada üretim yapıyoruz.  İstanbul’da bulunan satış ve pazarlama şirketimize ek olarak Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde ve Amerika’nın New Jersey eyaletinde satış pazarlama şirketlerimiz var. Toplam 6 ayrı üretim ve satış lokasyonunda 400’den fazla çalışanı olan bir şirketiz diyebiliriz.

Firmamız 1982 yılında üretime başlayıp 1995 yılında ilk ihracatını yaptığında da ihracat ile işlerini büyütme kararını almıştı. Şuan da hala da bu hedefi yerine getirmeye çalışıyor. %85’in üzerine ihracat oranı olan ve her geçen yıl da bunu artırmaya çalışan bir şirketiz. Gerek yerel Türkiye’deki araç üreticileri gerekse global anlamda ki araç üreticileri ile görüşmelerimiz çalışmalarımız devam ediyor. Man ve Mercedes gibi firmalarla da güzel projeler üzerinde çalışıyoruz ve iyi bir ciro artışı sağladık. İlk 5 yılda da daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.

Bununla birlikte mevcut dövme tesisimizde yeni makina alımları ile kapasite artırımı yapmayı hedefliyoruz. Hem mevcut ihtiyaçlarımız için hem de yeni geliştireceğimiz ürünler için bu bizim önümüzü oldukça açıyor olacak. Aynı zamanda şuan da bulunduğumuz fabrikamızda mevcut alanımızın içerisinde yeni üretim alanları açmayı hedefliyoruz. Yaklaşık ilave 4500 m2 kadar ilave alan daha kapatacağız. Bu alanda ilave stok alanları ve üretim alanlarını oluşturup hem orijinal ekipman tedarik ettiğimiz müşteri beklentilerimizi karşılayacağız hem de yeni geliştirmiş olduğumuz hidrolik silindir üretimi için de yeni üretim alanları elde etmiş olacağız. Biz gelecek 5 yılda, Amerikan grubu aracalar için ürettiğimiz ürünlerinde ciromuzda önemli bir paya sahip olacağına inanıyoruz. O yüzden New Jersey satış ve pazarlama şirketi kurduk. Amerikan grubu araç parçaları, hidrolik silindirler ve mevcut direksiyon ve süspansiyon grubu parçaları üretimlerimizi iyi bir orijinal ekipman tedarikçisi olarak sürdüreceğiz. Gelecek 5 yıl da yapacağımız ilave yatırımlar ile büyümeye ve ihracat oranımızı artırmaya devam edeceğiz.

Pandemi sürecinde fuarlar iptal edildi, sizin önümüzdeki dönemde katılacağınız fuarlar var mı?

ROTA olarak fuarları oldukça yakından takip eden, fuarı yoğun bir şirketiz. Amerika, Almanya, Türkiye, Çin, BAE, Afrika ülkeleri bazen Polonya’da fuarlara katılıyoruz. Sektörümüzle ilgili iyi fuarları takip ettiğimizi söyleyebilirim. Bizim için şuanda ki durum alışılagelmiş bir durum değil. Bu kadar çok fuarlara katılmayan bir şirket olsaydık veya yılda bir fuara katılıyor olsaydık belki bu kadar çok bu durumu yadırgamazdık. Bu süreç, bizim satış stratejimizi ve satış planlarımızı bir hayli değiştiriyor. Sanal fuarlardan bahsediliyor ne kadar faydalı ve verimli olacak göreceğiz.

Pandemi sürecinde çalışma şekliniz nasıldı?

Aslında biz homeoffice çalışma modelini fabrika olarak çok aktif yaptığımızı söyleyemeyiz. Sadece risk grubunda olan yayınlanmış kişileri biz homeoffice çalışmak üzere evlerine gönderdik. Onun dışında hepimiz fabrikamıza gelip burada ki çalışma ortamlarımızı biraz daha izole etmeye çalışarak çalıştık. Sayısız önlemler aldık, bunlardan bazılarını saymak gerekirse: vardiyalarımızı arttırdık, üretimde çalışanların daha az görüşmelerini sağlamak amacı ile yemek yediğimiz yerlerden çalıştığımız yerlere kadar bütün alanları yeniden düzenledik. Ayrıca mola alanlarımızı ve servislerimizi de yeniden pandemiye uygun hale getirdik. Yine dövme fabrikamız da bizim şuanda ki fabrikamız gibi homeoffice  kısmını az kullandı diyebilirim. Elimizden geldiğince maske, mesafe, hijyen kurallarına uyarak çalışmaya devam ediyoruz.  Bu dönemde İstanbul’daki satış ve pazarlama şirketimiz homeoffice kısmını iyi kullandı.

Değerli OtomotivTv izleyicileri ve Ağır Vasıta Dergisi okuyucuları bu güzel sohbet ve  bizi ağırladığı için ROTA markasına çok teşekkür ederiz.

 

 

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir