ACRETE DÜNYA PATENTİ ALDI

Uğur Beton ve Metal AR-GE mühendislerinin 2 yıllık çalışmasıyla Acrete dünya patenti aldı

Uğur Beton ve Metal A.Ş. AR-GE mühendislerinin 2 yıllık çalışması sonucunda traktörler için üretilen Acrete markalı denge ağırlığı dünya patenti almaya hak kazandı. Türk mühendislerin titiz çalışması sonucu hayata geçen bu proje sayesinde Acrete üretimine tüm dünyada sadece Manisa’da başladı.

Türkiye’de 1996 yılından bu yana Manisa ve Çorlu fabrikalarında beyaz eşya sektörüne denge ağırlıkları üreten Uğur Beton ve Metal A.Ş., AR-GE çalışmalarına yaptığı yatırımın sonunda dünya patenti almaya hak kazanan bir buluşa imza atmayı başardı.

11 milyon dolarlık yatırım

Uğur Beton ve Metal A.Ş. Ar-Ge mühendislerin titiz çalışması ve yaklaşık 11 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle geliştirilen ve traktörler için kullanılan Acrete markalı denge ağırlığı dünya patenti alarak yüzde 100 yerli ve milli bir ürün olarak Manisa’da üretilmeye başlandı. Acrete denge ağırlıkları dünyadaki tüm traktör markaları ve modelleri için üretilebiliyor.

Türkiye için gurur kaynağı

Uğur Beton ve Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Atılgan, 2 yıldan fazla süren kapsamlı araştırmanın sonunda dünya patenti alarak üretime başladıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, “İnovasyon çalışmalarına olan inancımız sayesinde bugün ülkemiz için gurur kaynağı olan bir keşfe ve buluşa imza atmanın sevincini yaşıyoruz.

Bu inancımız sayesinde yılmadan çalışarak ülkemizin ekonomisine önemli bir katkı ve katma değer yaratacak bu ürünü dünyada üreten tek şirket olmayı başardık.” dedi.

Acrete patentle korunuyor

Uğur Atılgan, ülke ekonomisine cari açığın azaltılmasında önemli katkı sağlayacak olan Acrete’nin dünyada sadece Türkiye’de üretilebileceğini ve dünya patenti sayesinde izinsiz olarak üretilmesine, kullanılmasına veya satılmasına karşı koruma altına alındığını aktardı. Atılgan, “Patent belgemiz Acrete’nin pazarlanması, çoğaltılması, bir benzerinin üretilmesi gibi alanlarda ayrıcalıklar sunan resmi bir belgedir. Yöntem, metot ya da üretim sistemin bütün hakları Acrete’ye ait bulunmaktadır. Patent sahibinin izni olmaksızın hiçbir kurum ya da şahıs tarafından kullanılamaz. Aksi takdirde hukuksal süreçler başlar ve cezai yaptırımlar uygulanır.” diye konuştu.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir